Vecka 19

Text hämtad från babycenter

Nu är du halvvägs! Toppen av livmodern når nu naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är cirka 15 centimeter lång från huvud till rumpa..=)

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Hår växer på huvudet. 

Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena – smak, lukt, hörsel, syn och beröring – utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av när existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. Du som väntar en flicka kan tycka det är intressant att veta, att hon nu har ungefär sex miljoner ägg i sina äggstockar, vars antal kommer att ha sjunkit till cirka en miljon vid födseln. 

Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern. Snart väntar tillökning vilket för med sig stora förändringar.



Jag:
Jo visst känner jag livmodern upp till naveln alltid , och jag har känt lilla bebisen röra på sig , men ingen viktökning än så länge och magen står fortfarande still, den syns inte så mycket Än..
Mår riktigt bra , har dock fortfarande ont i ländryggen.





Postat av: Anonym

Häftigt!!!! /Jenny E

2010-11-04 @ 08:33:49
Postat av: Maria

Brukar läsa din blogg lite då och då, men såg nu att du är med barn, Grattis till det!

"Kollade upp" dig på familjeliv också eftersom det är en trevlig sida att hålla kontakten på. (Har två barn) Såg där att din widget inte riktigt stämmer som du har här på bloggen dock, kanske uppdatera den att du är i vecka 19 och inte i 21 så att fler människor kan "hänga med" i din utveckling och framtida lycka :)

Kram

2010-11-17 @ 03:40:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



















      © Maria Risto