Busplaneten

Japp i dag vi var ett gäng mamis som åkte till Busplaneten eftersom alla ville slippa bacill öppna förskolan haha ja eller det var ju iaf roligare på busis än öf och lite mer yta att röra sig på ;)
Var skoj att fara dit så där lär man ju åka fler ggr.
efter busplaneten åkte vi hem och jag tänkte powernapa som neo men han sov i 4 timmar och ja jag satt o pratade med en gammal vän i ett bra tag ;)

Bild? Yes ;)


Karln tillsammans med neo och sakarias "marias söta lilla kille" :-)

sedan var det bara till att göra middag till oss och självklart skall ju neo äta det vi äter så , ja det såg ju ut som en krigszon i köket och i ansiktet på honom.. inte för att det är första gången men de skall ju lära sig någon gång lr :P



Busis

Igår så var vi ute en sväng och skulle handla osv, men slutade med att vi blev bjuden på go middag hos Sara & aatu .-)
Är ju inte helt fel sådär på en måndag hehe, kvällen slutade med  slapp i soffan bara , känner mig så otroligt trött och slö , alltid samma sak varje vinter man hamnar i nån sorts depp..
och i dag snöar det ännu mer, jaja pulk väder iaf ;)

Men vad roar man sig i dag med då Jo Busplaneten lät som en bra ide´ från nina , så vi åker dit i dag och leker och busar , är säkert kanon skoj precis som leos lekland :-)

Hoppas ni får en bra dag hejhopp





Todays task..

i dag skall jag städa och damsuga som en tok , var hundvakt i helgen åt en super mysig rottis dock har jag ju vant mig vid att det inte är hundhår överallt numera, men dame nu är det överallt verkligen så nu skall det bort :)
sedan över till bostaden och klaga lite och välja färg på tapet osv..
fara och kolla på en systemkamera skall vi göra oxå ;)

så nu skall jag bara vänta å att min sötnos skall vakna bara

ha en bra dag ;)


blogaward

Pernilla gav mig igår en blogaward! :-)
En riktigt härlig tjej med världens sötaste dotter som jag träffat via Öppna förskolan och vi gick även tillsammans i förberedanade i graviditeten tillsammans . Gå gärna in på hennes blogg och kika! Hon skriver lite om sin vardag med sin dotter och sambo samt allt skoj de hittar på och sofies utveckling .

Lånar bilden på er pernilla .-)



Meningen är de som får utmärkelsen ska få fler läsare genom att länken sprids. Länkkärlek som gillas såklart. Får du en award och vill anta den gör du som så att du tackar och länkar till personen du fått den av och sedan presenterar de 5 bloggar du vill ge awarden vidare till.

Nina
Cicilia
johanna
Elin
Hilda



9 månader

i dag blir min älskling 9 månader, shit hinner ju knappt med..
du har utvecklats till en helt underbar liten kille med mycket personlighet och envishet dessutom undrar vem han brås på hehe :) men samtidigt är han nu i en så himla mysig fas/ålder för han är så himla gos, kel sjuk och sitter mer än gärna i knäet lr famnen och bara myser och det älskar man ju :-)

och jag måste ju säga att det hänt så himla mycket på 1 månad, lr jag skrev ju inget om 8 månader , men iaf från att har lärt sig krypa över en natt till att nu...

  • Står mot alla möbler eller allt han kommer åt
  • Går med sin lära gå vagn mest hela tiden
  • Står stadigt själv utan att någon håller i honom och han tog sina 2 första steg för 1 vecka sedan och mamma jublade :-) dock lär det nog ta ett tag innan plutt lär sig att gå :)
  • använder strl 86-92 på kläder!? han är ju så liten hur kan han ha så stora kläder haha
  • pratar i massor och tittar på oss som att förstår ni inte , massor med ord och allt låter väl ungefär likadant, mamma,pappa,tutte,lampa, brumbrum och pipi ? :-)
sätter man på musik lr hans högljuda leksaker så dansar han sådär sött som små barn gör naw :-)




Mirakel

Har verkligen suttit och storlipat här hela morgonen framför datorn
och jag kan bara säga att fytusan vad dom gör det bra och är starka!

Jag hoppas verkligen det går bra för deras lilla prinsessa!

och vill man som jag tänker göra skicka nått fint till dem så kan man göra det på denna adress..

Denise Decker
Barnavdelning 4 QA11
Norrlands Regions Sjukhus
901 85 Umeå

Denise Decker
Barnavdelning 4 QA11
Norrlands Regions Sjukhus
901 85 Umeå


Läs deras berättelse

http://prematurmamma.bloggplatsen.se/



dagens

I mitt förra inlägg så menade jag inte att dra folk över en och samma kant, naturligtvis inte , klart att alla ungar är snoriga i tid och otid :) sådant man får leva med :-)

Men iaf gahh får inte bukt på neo , han ser ju pigg ut mellan varven och är glad och tjoar, men vägrar att äta!?? han kan få i sig några små skedar pure lr liknande men i dag så har han inte ätit nått, total vägrar.. hmm
så nu skall jag hem och exprimentera lite i kalla saker så som glass och liknande..
stackaren har säkert ont i halsen..

skulle egentligen iväg och träna i dag men har haft sjukaste och har huvudvärk än.. gahh känner mig som en zombie så skall bara vila o gosa och försöka få i plutten mat.



Leos

Tänkte jag skulle visa lite bilder ifrån i lördags då vi var på leos lekland och busade , så himla skoj , fast är nog roligare då han kan springa själv på egna ben , annars fanns det inte så mkt för små bebisar där att göra..

och appropå annat varför åker man på tex öppna förskolan om man vet med sig att ens barn är sjuk eller hostar/är snorig osv , ja uppenbart förkyld.. WHY.. man smittar ner alla andra ungar där och det blir inge trevligt.. seriöst isf stannar man hemma tills att man vet att barnet är friskt.
Varena gång vi vart där så har neo blivit sjuk och det är bara så jobbigt, och ja visst vad vare bvc tanten sa att de skall få 2 förkylningar/sjukdomar i månaden under sitt första levnadsår.. hmm ajja,,

jobbigt är det iaf.. men men till nått roligare bilder ;)











myskudde

Min lilla älskling har legat i feber sean i lördagsnatt,är garanterat på öf han blivit smittad, såg att hälften av allas andras ungar ligger sjuka oxå :/ stackaren, pimplat alvedon och vatten och vättskeersättning eftersom stackaren vägarar att äta..
så vi har roat oss med att sitta fastklistrad vid mamma , ja i hennes knä, och gosat heeellla tiden, vi har kollat filmer så som bamse, och nicke nyfiken *taack emil* :-)

och i det stora hella så fick jag mig en funderare , man sitter på golvet och myser men hur kul e det då, kall golv, nää så nu skall här inhandlas en stor kudde , en mys höra :) som han sedan får ha i sitt rum .

fanns sjukt många och för alla sorter ,)

och inte farligt dyra heller 900:- , dvs inte fatboy som går loss på några tusen..







ja en bauta kudde :P



Träningsdagboken

Förra veckan tyckte jag att det skulle sitta fint och ta två träningspass på raken.. mjah sagt och gjort var asss jobbigt måste jag säga haha men skönt i efterhand eller.. ja på kvällen iaf inte dagen efter :P

Fick syn på denna texten i dag och jag kan ju bara lova att jag låg på golvet i tårar, shit som jag garvade :P





LÄS  :P




En kvinnas träningsdagbok

Kära dagbok,

Jag fick ett träningskort av min make till födelsedagspresent! En veckas introduktionskurs med en personlig tränare. Jag ringde till gymmet i går och bokade upp mig och började i dag. Min PT heter Carlos och han är en 26-årig aerobicsinstruktör som jobbar extra som modell för badkläder! Jag är så entusiastisk må du tro! Nu skall jag komma i form!
Carlos sa att jag skulle föra dagbok under min introduktionsvecka, så här kommer min färd mot den perfekta kroppen.

Måndag

Jag vaknade klockan 6:00. Lite svårt att komma mig ur sängen, men det var väl värt det när jag kom till gymmet och fann Carlos väntandes på mig. Han är en riktig grekisk gud, underbara ögon och ett bländande vitt leende. Woohoo!

Carlos gav mig en rundtur i lokalerna och visade mig hur maskinerna fungerar. Efter träningen tittade jag på då han drog ett aerobicspass. Mycket inspirerande!

Carlos var så uppmuntrande när jag gjorde sit-ups. Jag fick verkligen kämpa hårt eftersom jag hade en sån träningsvärk i magen efter att ha gått och hållit in den under hela tiden han var i min närhet.

Detta kommer att bli en fantastisk vecka!

Tisdag

Väckning 6:00. Jag hällde i mig en hel kanna kaffe innan jag till slut kom ut genom dörren.

Carlos bad mig att ligga på rygg och pressa upp en tung stång i luften, och sen satte han vikter på den! 

Mina ben var lite vingliga på löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna! Heja jag! Carlos leende gjorde att det var värt all möda. 

Jag mår så bra! Detta är en helt ny livsstil för mig.

Onsdag

Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den. Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Det går att köra bil, så länge jag inte försöker styra eller stanna.

Carlos var lite irriterad på mig i dag och sa att mina skrik störde de andra gymmedlemmarna. Hans annars så KÄCKA röst blev nasalt gnällig och mycket irriterande.

Det gjorde jätteont i bröstet när jag gick på löpbandet så Carlos satte mig på trappmaskinen. Varför i helvete uppfanns en maskin som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Carlos sa att det skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat skit också.

Torsdag

Rövhålet med vampyrtänderna gav mig ett hajleende i morse när jag kom till gymmet en halvtimme försenad - det tog så lång tid att knyta mina skor.

Vi skulle träna med hantlar i dag. När han inte såg, sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig kärring för att leta reda på mig och som straff satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.

Fredag

Jag hatar den där jäveln Carlos mer än någon människa någonsin hatat en annan människa! Dumma, spinkiga, anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns någon del av min kropp jag skulle kunna röra utan att uppleva denna outhärdliga smärta så skulle jag slå honom med den.

Carlos ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps! Då blev det löpbandet som kastade av mig så att jag landade på nån slags kost- och hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare?

Carlos: om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en skivstång eller något som väger mer än en smörgås!

Lördag

Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare i morse och undrade med sin retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans röst fick mig att vilja slå sönder svararen, men jag orkade inte ens lyfta fjärrkontrollen och tvingades ligga elva timmar i sträck och se Väderkanalen.

Söndag

Jag har bett kyrktaxin att hämta mig till gudstjänsten i dag så jag kan tacka Gud för att denna vecka är över. 

Jag hoppas att min man kommer att välja en trevligare present till mig nästa år, tex en rotfyllning eller en livmoderoperation. 

Om Gud hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över hela golvet!


veckan som gått 2

ojj man hinner verkligen inte med att blogga känner jag , man skall ha ögon i nacken precis hela tiden och den lilla lediga tid man har på kvällen efter 20  spenderar jag inte vid dator ;)
Men iaf vi har hunnit med mycket sedan sist iaf ,
Karln fyllde år , vilket var verkligen jätte skoj och tack till alla de som gjorde kvällen minnesvärd det var verkligen super kul :-)

öppna förskolan har vi oxå varit och busat på så numera får det bli det varjevecka ett par dagar så min lilla duracellkanin får leka haha..

ja vi har lekat i mängder, busat , åkt pulka skottat mängder med snö .. tar det aldrig slut!? , shoppa lite vårnytt osv

och i dag skall vi iväg på Leos Lekland och leka med ett par andra ungar och givetvis mammor;)

Bilder?
Mjah jag kanske har några på lager :)



Busungen som är såå duktig och igår stod han helt själv utan stöd :-)




Kiddsen på ÖF  * skall skicka bilderna till er andra * :)



Bästa köpet på ett tag , luktar gudomligt och vaxet går att använda som massageolja :)



FFrisserad haha



Lyx frukost ala Neo



Och lite party förra helgen ;)


Under veckan

gahh vilken dag alltså..
vaknade i morse av att de var nån jäkel o drog i dörren i morse feg som jag är vågar jag inte gå upp o kika de den människan varken plingade lr knackade först utan enbart kännde på dörren om och om igen.. suck..
ajja nån timma senare när vi skall ner till stan så går vi ner på parkeringen och vad får vi då syn på jo DETTA!!!!



DÅ har nån jävel snott alla våra DÄCK!?
WHAT?
så ja där står bilfan utan däck o fälgar.. usck ja de hade ju lämnat kvar domkraften wiho ..
repat halva bilen o grejjat på..

men men tur det löser sig på ett elller annat sätt..

Annars har veckan vart bra ,

vi har ...
åkt pulka på bräntis



Och vi har slagit oss för att någon vill lära sig att gå eller ja han går lte smått och då kan det se ut såhär..



Stackaren♥

Vi har oxå fått en suuuuper fin One pice av mormor



pappsen och neo har myst och gosat varjekväll till fåret shaun ;=)



och sist men inte minst har vi blivit bjudna på go middag hos både neos farmor och farfar och hos ett par vänner :)





och i morgon är det Fredagen den 13:e och karln fyller år wii ♥





Paket

Finally fick jag hem mitt paket fyllt av underkläds godis :P
Jag beställde ju ett paket ifrån Victorias secret den 28 dec och det stod att det skulle ta 30 dar att få hem det , shit tänkte jag fan vad drygt att vänta så länge , men men
i dag så kom det 15 dar senare kanon bra .

Några undrade vad tullen gick på och det är ju alltid svårt att veta i förväg , men jag betalade 348:- för det nu när jag hämtade ut det och då beställde jag för ca 150 dollar, storlekarna var verkligen jätte bra och passade perfekt,
man skall vara lite noga o mäta om man beställde bh osv.

men det var verkligen lika snyggt om inte bättre än på bilderna , kvaliten kan jag inte sga nått om än men jag tvivlar inte :)










Lite av de jag beställde



sötungen


nytt år nya möjligheter

Så var julen och nyår över och ett nytt år har påbörjats
Vi åkte ju iväg till finland och firade nyår där och stannade några extra dar , vilket var trevligt :)
Dock var väl nyårsafton kanske inte i bästa laget, alkohol och barn går inte ihop , så det slutade med att vi enbart låg hemma nerbäddad i soffan och kikade film ;) men bättre lycka nästa år...

har inte så mkt bilder därifrån och nog inte en enda från nyårsafton..

men nått som var skoj var att fara ut mysa med massa hästar och rida en sväng i smått snöstorm :9






och mina fina pojkar






















      © Maria Risto