Natti

Så nu har man duschat (jag tror jag skulle kunna bo i duschen numera /vattnet det är så himla skönt , värme och avkoppling är vad det är ;)

Så nu är man insmord som en säl oxå , hela kroppen ;) så man blir len och mjuk som en bebisrumpa , eller ja iaf försöka, det kliar ju nämligen överallt och man vill ju inte att det dyker upp så hemskt mkt bristningar mer.. suck!

Så nu skall jag hugga in på en halv melon och en kanna lime vatten innan jag slocknar i soffan *Vilket jag alltid lyckas med* ;)

Så godnatt å er alla söta läsare :)





Järn

Alltså, det är tufft att få i sig allt järn man behöver.
Ibland får man bara tugga i sig och försöka tänka på att det snart, snnnnaaart är över.
Färska jordgubbar liksom…

MUMS ;)


Leverpastej BLÄ...



Allt är inte rosa

Jag undrar om det e så att alla andra försöker upprätthålla en snygg fasad där allt är rosenskimrande och helt fantastiskt eller om dom egentligen känner som jag att det här med att vara gravid faktiskt inte e nån dans på rosor.

Det är ju såklart dumt att klaga och jag är nog lyckligast i världen som ska få en bebis med mannen i mitt liv som jag älskar så mycket.

Men jag tycker att det är sjukt jobbigt.

Man” läs jag” gråter för minsta lilla, har ont överallt, brösten spänner och är stora och läcker, man mår illa ibland, man gnäller och och blir asförbannad för att en blomkruka som är  gömd i ett skåp, står på fel plats och istället för att ställa den till rätta Slänger man den (gärna i huvudet på den som är närmast tillgänglig)

man har ont och kramp i benen, känner sig sjukt otymplig och stor och ful :P

ja Gud jag kan komma på hundra saker som är irriterande ;)

Och allt är såklart Karlns fel ;)

 

Man får väl tänka på att det faktiskt bara är 43 dagar kvar.

 



Mat..

Gorgonzola. Chevre. Parmaskinka. Salami. Listan på vad man inte bör äta som gravid kan göras lång.

Tack och lov för genvägar! Upphettning och frysen är varje gravid kvinnas bästa vän (de och fotmassage) för att bli av med listeria eller toxoplasma.

Ibland fantiserar jag om vad jag ska njuta av efter förlossningen, men egentligen har det inte varit svårt alls att avstå från något. Som icke-gravid kunde jag ibland förfasas över hur trist det måste vara att inte kunna dricka ett glas vin på 40 veckor, men det är ett sug jag verkligen inte har behövt brottas med så mycket alls. (visst att man kände sug i början av graviditeten)

Dessutom blir man ju påmind om hur lätt det är att göra rätt val varje gång man känner en liten buff från magen.

Att hoppa över viss mat/dryck är det minsta jag är beredd att göra för den lilla killen som ligger där inne och buffar. Det minsta.



Kissa femtioelva ggr





bebis 33

Min bebis har INTE lagt sig som han ska , så därför hoppas jag på att jag ska slippa gå omkring i tenablöjor..haha
Igår kväll & Inatt har jag nog varit uppe mer än 6 gånger och kissat. Och det blir bara värre och värre.
Jag läste någonstans att dom bebisar som ligger i sätesbjudning (alltså med rumpan neråt) ofta sparkar på sina mammors blåsor så mammona kissar på sig flera gånger om dan…

Fis eller Förvärk?

Jag är nu snart en högriskkvinna. Slemproppar och annat kan när som helst spruta rätt ut. Enligt vad jag har förstått tittar 80 % av alla bebisar ut under en period som sträcker sig från två veckor före beräknad födsel – preggolingo, get with it) till 2 veckor efter BF.

Ligger blickstilla i sängen och känner efter. Är det inte som lite smärta i magen? Kan det vara molvärk? Skulle brudarna på Familjeliv kalla detta en förvärk? Nää… Hur mycket jag än vill kan jag inte förnimma några som helst pre-förlossningskänslor i min kropp.

Igårkväll var jag övertygad om att det var något som kändes. Jag hann bli lite uppspelt och glad till och med. Helt i onödan, det visade sig vara var den andra magen som spökade. Fis eller förvärk, hur sjutton ska man som novis kunna veta det?

Det är en djungel hela den här graviditetsgrejen. En djungel, I tell you.



Jahapp..

Åhhhh...

Inte en enda bristning på magen under hela graviditeten ..
men NU... bara några stackars veckor innan.

På 2 dar har det kommit ett flertal på magen :/
(visst det kan bero på att bebis sjunkit ner)

Uschh vad sur jag är..

Jag vill inte alls ha de där fula bristningarna .. men det skall väl synas att man vart gravid och senare fött barn antar jag.. naturens lag..
Dock itne vidare snyggt sedan i bikini.. suck

Visst att de bleknar fort men va fasn... Åhhh så irriterande!!



Bebis säng

Jo , nu är iaf sovrummet klart , fast det är så synd när man inte har så mkt yta att röra sig med , men allt blev iaf bra tillslut :)
Så nu fattas bara bebisen :)





20110224



Dagen började med lunch och mys på Invito *Tack Tiina* :)



Sedan var det direkt off till barnmorskan för föräldrarträtt med alla , detta var den sista gången och det var mkt prat om den kommande bebisen , vilket var nyttigt ,mkt är ju logiskt , men kan alltid vara bra att ta fram då de finns i bakhuvudet , men för karlarna var det bra iaf :)

ick med oss en jädra massa papper och böcker denna gången oxå , så jag tror det är likabra att sätta allt i en pärn lr nått haha..

Annars blir det en mkt lugn kväll för min del , orkar inte sååå himla mkt numera, så det blir soffläge för min del.



Vecka 34



Värsta kulan:)



Barnvagns Djungeln

Helt seriöst , det är jätte jätte svårt att veta vad man skall välja och köpa för barnvagn!?
Jag har vart och kikat och provkört en del  och det jag kom fram till var att jag vill ha en lätt och nätt vagn med roterbara hjul fram iaf..

Men sedan då?

Brio
emmaljunga
osv osv ...??

TIPS På säkra och bra vagnar Tack :)





20110223

Känner mig mer och mer trött för va dag som går , och nu går man bara och väntar och väntar..
inte länge kvar alls nu , men man känner av höfterna och ryggen , och nu vill jag bara att han vänder på sig till rätt läge , för just nu ligger han i någon form av tvärläge hmm..

Sängen står bäddad och klar och rummet är i det skick som jag vill ha det .
Så nu är det bara att ta in vaggan snart och ordna den , åhh den är så himla fin :)

Alla bebis kläder är framme och i sin ordning , så nu gäller det bara små inköp till bebis ankomst :)

Försöker få iordning allting hemma , med att städa och dona , man ser verkligen allting numera huvva.. när det börjar bli ljusare ute och solen skiner.. och sedan får man någon slags panik eftersom bebis kommer snart.. men det skall väl lösa sig snart hopas jag med lite hjälp ifrån nära och kära , för just nu orkar jag knappt böja mig ner och vifta runt med en damsugare , njah det går lite halvkasst , man är anfådd efter 5 min ;)

Nä nu vill jag ha vår/april :)

men det är bara ca 4 ggr kvar hos Bm så jag räknar ner nu , bara 48 dar kvar ..





Föräldrarträff 4

Så nu var man hemkommen från "FöräldrarTräffen"
I dag var det en mkt mindre grupp så det resulterade i mkt mer prat och även denna gång var riktigt bra eftersom det kändes mer som ämnen som folk ville prata om:)

Togs bla upp om Bilbarnstolar osv men vi har redan en som tur är så vi slipper köpa en splitterny..

Denna har vi nu
Annat som togs upp var amning, ekonomi, psykologi osv.. så ja i helhet var det riktigt bra .

Men men nu skall jag hem och äta lite middag och sedan bara lägga mig ner och slöa i soffan ;)

Piggelin

Känner mig pigg för en gångskull i dag wihoo, trots att vi var uppe hela natten känns det som , jag sov och vaknade om vart annat eftersom bebis låg och hade sitt roliga i natt i flera timmar i sträck, en väldigt livlig sådan som skulle sparkas och tänja och töjas träna sina små armar och ben, kan ju säga att det är väldigt trångt där inne nu och det känns verkligen när han sparkas och det är inte det skönaste huvva ..

Härligt väder är det ute i dag iaf inte lika kallt som igår nu är det bara -20 ute..
Sedan i eftermiddag skall vi iväg på föräldrarträffen igen.

Tänkte även att jag skulle försöka mig på att ommöblera i sovrummet så när mammsen kommer upp i helgen är det klart och bara att göra iordning alla bebis saker och fixa spjälsängen mm :)

men men får väl se hur vi orkar med det :)



Vecka 32

Nu är jag precis hemkommen från barnmorskan!
Hon kollade blodtryck, lyssnade på bebisen och mätte magen, och sedan fick vi med oss lite papper hem ;)

Vecka 32

Viktökning sen start: +7 kg
Järnvärde:112
SF mått: 32 cm ( var på 27 för 1,5 vecka sedan , Han växer som tusan där inne)
Blodtryck: 120/60
Bebisens hjärtslag/minut: 140 - 145 slag/minut
vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.


Och han har inte vänt på sig än utan ligger med huvudet uppåt än .. men man känner att det börjar bli riktigt trångt där inne och att han försöker att vända på sig men det blir mest bara massa bökande :).



20110215

ja igår hade jag planerat en halvdag på iksu spa med sötnosen som inefattade aroma spa bad och ansiktsbehandling osv , det var riktigt riktigt skönt , det måste göras om verkligen :)




Och efter det på kvällen så var man lite mör i kroppen så det blev middag och mys hemma bara , vilket resulterade i att jag slocknade väääldigt fort i soffan hehe, men men e man gravid så är man :)

Men så i morse var det svin kallt , närmare 30 sträcket ute och bil jäkeln startade inte alls..
och ja minst lika kallt ute fortfarande om man frågar mig , huvva vill inte alls vara ute i dag , tuttarna fryser ju fasiken till is ;)

Så nu skall vi iväg till barnmorskan för koll och lite prover för att se om mitt järnvärde har blivit bättre , vilket jag betvivlar faktiskt.. hmm

Sedan tänkte jag svänga in på babyproffsen och kika lite och se om man hittar nått skoj , om inte annat köpa ett bälte för höfterna då de börjar göra lite smått ont nu , men det kommer ju naturligtvis eftersom det bara är ca 55 dar kvar nu till BF wiii :P



Alla Hjärtans dag

I dag är det ju Alla ♥ -dag :)



Känner mig smått krasslig och trött men det jag har planerat sedan skall nog råda bot på det hoppas jag :)





Hoppas alla ni där ute får en underbar dag :)





Mardröm

Sov väldigt oroligt i natt och vaknade kallsvettig och vettskrämd allt tack vare det där jäkla programet igår på tv, det var en tjej som var gravid och ville se hur det var med andra gravid kvinnor och i alla dess olika åldrar osv..

Nä usch tänker inte berätta min dröm men den var defenitift inte trevlig på nått sätt :/

men men nu skall jag slurpa en kaffe och sedan bär det av till barnmorskan igen för föräldrarträffen.

Får väl se vad det skall pratas om denna gången.. ;)





Noll kondis

Åhh det kryper i hela kroppen , som mest på kvällarna ..
Igår gick det iaf upp för mig att nä man kan tydligen inte göra tusen saker samtidigt så som att städa , laga mat, betala räkningar och flänga omkring som en apa och allting inom 1 timma, slutade med att jag satt där hyperstressad ,blödde näsblod och hjärtat slog i hundranittio..

Magen är ivägen och man har noll i flås numera...

Och jobbigare lär det väl blir om inte annat är ju några veckor kvar men men :)

I kväll är det iaf fika med en massa andra gravid bruttor men vetetusan om jag skall fara på det eftersom jag fortfarande hostar och snorar :/
annars får jag nog ligga hemma och kurera mig ..





Melodifestival och mys

Blev en trevlig och avkopplande dag på stan med Hillevi med fika och sådant :)
Skönt att bara sitta och prata med någon som man tycker om :)

Annars känner jag mig aningen krasslig och jag hoppas på att jag slipper en förkylning :/

Men i kväll nu så har jag iaf en sött sällskap nästan bättre än en karlslok:P

Så Melodifestivalen och voffie det är en bra komination :)



Baby Shower

Är det någon som har haft en baby shower ?

Baby showers är en populär tradition i USA, men i Sverige är det ett relativt nytt fenomen. 
Jag tycker att det verkar lite skoj iaf, Ett kul sätt att träffas på om inte annat.

Det är såklart ett amerikanst påfund och enligt Wikipedia är det att man firar det kommande barnet och ordet "shower" kommer av att man öser gåvor över den blivande mamman , umgås och fikar osv .

Har någon varit på ett Babyshower?






20110204

Känner mig aningen krasslig i huvudet och inte minst ,jag har hosta :/
ja det finns fler krämpor jag kan skriva upp på listan oxå men det är väl inget att gnälla över eftersom det kommer med en graviditet :)

Iaf så var Föräldrarträffen igår igen och i båda bävade inför den för att vi skulle tydligen kika på en film om förlossningar osv..
Huvva..

Jag har aldrig vart en sådan människa som tål att kolla på sådant , medans tex syrran sitter och kikar gladeligen på förlossningskliniken på tv hmm , jag är aningen blödig när det gäller andra, nålar, blod och allt sådant .. njah..
detsamma gäller sambon han är inget stort fan av det heller.. så vi satt där och funderade på hur i helskotta detta skulle gå och sedan när man själv ligger på förlossningen..

MEN sambon som tyckte det skulle vara så hemskt att kolla på den filmen tyckte i själva verket att det där var ju inte alls farligt , medans jag trodde jag skulle svimma haha ..

Jag tycker kanske att man får ta det den dagen det kommer.. kanske dumt , men visst jag vill inte kolla på massa filmer , jag kan istället läsa om det hela..

jag har ingen ångest eller förlossningsrädsla ÄN och har heller inte haft det tidigare och vill heller inte bli uppskrämd med massa hemska historier om hur det kan gå.!

det var väldigt mkt prat tex om kejsarsnitt, akut och katastrof snitt...
Ja en i min närhet var faktiskt med om katastrof snitt, och det sitter väl kvar i huvudet hur illa det kan gå.. :/

men men positiva tankar nu :)

Iaf så är det ju fredag i dag och kanske kanske så blir det Bio i kväll med söt bella dvs om hon är frisk :)
Och i morgon tänkte jag ägna dagen med Hillevi :)


Hoppas ni får en skön fredag ♥



















      © Maria Risto