Mat

Trots att jag äter frukost så blir det kanske inte lika häftigt lyxigt varje morgon , och för att man skall må bra och för att det viktigaste skall fungera dvs Amningen så är det definitift viktigt att man äter ordentligt,

så jag tror jag måste skicka iväg karln och inhandla massa gott så det finns i kylen till i morgon bitti :P

jag vill att mina mornar skall se ut typ ungefär såhär ..


*källa*



Utveckling 1mån



Längesedan sist nu , tänkte jag skulle uppdatera lite ;)
dagarna går hur bra som helst numera , men nätterna är fortfarande lite halvdryga , får hoppas att det vänder snart och att lillen börjar sova lite mer bara , han har sin skrikiga period kring 22 tiden fram till 01 typ..

men men annars så börjar man se att han utvecklas så himla mycket från dag till dag ,
Han kan tex nu ,
*Ligga på mage och hålla huvudet uppe
*Han vill helst av allt inte alls ligga i famnen längre utan hoppar och står istället
*Han jollrar och försöker göra små söta konstiga ljud hela tiden
*Han tycker om att ligga och leka i babygymet
*Han verkar ha förstått att han faktiskt har händer ;)
*Han kan vända sig från sida till sida, så dröjer nog inte länge innan han rullar runt till mage
och stark som tusan är han oxå..
Och nu växer han som tusan så nu har vi strl 68 på kläderna :)

Ja och igår så blev han 1 månad gammal och han väger nu lite över 5000g ;)

Annars så är det bara fin fint med mig , försöker att vara ute så mkt som det bara går nu och traskar med barnvagnen varjedag , streckan mellan marieberg och centrum är en bra grej det :P

Nä nu vaknar lillskrutten här så ha en underbar dag i solen ♥










Och en på mig för att visa att jag lever :P



Mysig

Börjar gå bättre och bättre nu med sovning /nattning /amning..
Man börjar förstå vad det är han vill och inte , när det är mat som gäller eller bara sugbehov eller helt enkelt bara närhet han vill ha :)

Nu har det varit bra i några dagar på nätterna , neo somnar oftast kring 23 tiden på kvällen och sover sedan fram till 03.30 för att vara hungrig igen , och sover sedan ända fram till 08-08.30 , men då håller oftast mina bröst på att sprängas , för att mjölken vill ut :)

Men detta är nog det mysigaste , då han bara vill ligga och mysa och kika på mamsen, och inte alls ligga i spjälsängen utan hellre ligger i famnen i vår säng :)





Före - Efter

Tänkte visa er före och efter förlossningen..
eller ja 1,5 vecka efter hur magen ser ut iaf..
den är ju inte den vackraste men vad gör det egentligen .. allt får ta sin tid :)



Detta är ca 2-3 timmar innan jag åkte in på förlossningen.



Och detta är ca 1 vecka och några dagar senare..



Min lilla älskling

18 dagar har nu gått sedan lilleman kom till världen
Det har verkligen varit en upplevelse måste jag säga ..
Många mysiga stunder men samtidigt är det väldigt mycket lära känna sin bebis , vad som fungerar och inte , vad tröstar när man är ledsen , amningen , ja den är ett kapitel för sig, nu fungerar det faktiskt riktigt bra med det , men i början hade jag aldrig kunnat drömma om att det gjorde så fruktansvärt ont att amma helt sjukt , tur att det ger med sig efter en vecka typ dvs om man slipper sår och annat kraffs.

Annars mår vi bara fin fint , lilla Neo hade gått upp hela 400g första veckan och Jag hade gått ner hela 10 kg vilket kanske inte är så hejdundrande bra kan jag tycka då kroppen inte hänger med.

Så nu är det mycket äta sova och bajsa och mysa med mamma tid hemma, samt ut och styra barnvagn ;)
Vet att många har ringt samt försökt att höra av sig , men i början är man sjukt trött , man försöker att ta tillvara på de stackars små timmarna man faktiskt FÅR sova och sedan amma, då vill jag ogärna sitta och pladdra i telefonen eller åka iväg några längre sträckor eftersom man är smått ovan fortfarande.
så några längre resor eller telefonsamtal hinns som inte med just nu utan får komma senare så man känner sig bekväm i sin situation helt enkelt.

Men vi försöker att ta var dag som kommer :)





Förlossningen 28/4-29/4

Ja , jag skall försöka mig på att skriva en liten berättelse från dagen då vattnet gick fram till att att lillkillen kom ut till världen :)

Iaf..

På torsdagen 28:e så hade jag inte så himla ont som jag haft men under dagen då hade jag min mamma hos mig och vi tog det rätt lugnt hela dagen med att sola, kratta ute o lagade lite mat osv..

karln kom hem vid 17 tiden och vi tänker inte så mkt på det hela att jag har smått ont och lite värkar.. och jag var allmänt less eftersom de inte ville sätta igång mig utan jag var tvungen att vänta tills på måndagen.. '

men kring 18.30 tiden så reser jag mig upp för att gå in till köket  och jag hinner halvägs för att få världens chock då det knakar till i hela kroppen och säger poff , ja och där gick vattnet .. får lite panik men en sjukt skön lycko känsla i hela kroppen och krämporna släpper helt ..

Ställer mig i duschen och packar ihop det sista och karln hämtar bilen och vi ringer in till förlossingen att vi kommer in nu..
det hela tog väl ca 30 min innan vi var inne på ett rum på förlossningen, väl där hinner jag bara lägga mig ner på britsen och då kommer djävuls värkarna och de kommer för tätt och bebis tappar hjärtljuden och de hittar dem inte så då var det snabba ryck..

in kommer 5 barnmorskor och med en säng för att få ett rum , och det blir bara värre och värre..
jag hinner inte andas mellan värkarna, får lustgas och Älsklingen hjälper mig igenom det hela med bravur , han var så sjukt duktig och behöll lugnet , själv var jag iof rätt lugn jag med , man vet ju aldrig hur man reagerar i en sådan situation , men jag var lugn :)

iaf så såg de att jag hade så ont och inte kunde andas mellan värkarna som kom med knappt 1 mins mellanrum , så jag fick lite bricanyl så att värkarna skulle lugna ner sig.. sagt och gjort , jora de gjorde dem , men de varade bara i 20 min , så de ringde läkarna så de fick sätta Eda i ryggen , och de var riktigt skönt då det hjälpte oerhört mycket tillsammans med lustgasen , utan den hade jag inte pallat så länge..

men iom att värkarna kom tillbaka fortare än kvickt så  öppnade jag mig hela 8 cm , men de ville stanna av de lite då jag hade de så sjukt jobbigt igen, provade alla möjliga ställningar att ligga /sitta/stå osv men inget hjälpte så fick mer bricanyl ,  men det var bara dömt att misslyckas..

Älsklning var orolig och prtade med läkarna och de språkade ihop sig och in kom massa läkare och barnmorskor, och de bestämmde sig för att hade jag inte öppnat mig mer inom 1 timma så skulle det bli akut kjejsarsnitt eftersom jag var trång, har sne bäcken , och han var så stor och lång och hade inte hunnit vrida sig rätt..

Inget hände på 1 timma då de hade gett mig bricanyl innan..

så då var de snabba ryck.. de körde in mig på Operation och väl där så satte värkarna igång igen och då var det på riktigt uschh det var riktigt hemska värkar , minns inte så mkt men jag snarare skrek av smärta och de var 12 olika läkare där inne som satte dropp, spinal bedövning, och slangar och allt över hela mig, blev bara lokal bedövad och fort gick det , blev akut snittad där inne och han var ute klockan 13.01
Då andades han knappt och väldigt dåligt, han luktade illa och hade bajsat i fostervattnet och sedan svalt det ..
De springer iväg med honom och älskling får följa med och efter det så r jag helt själv där inne med alla läkare , de tar väl ca 40-50 min innan d är klara att sy ihop mig, det hela var en väldigt sjukt känsla att vara vaken och man känner hur de drar och sliter i hela kroppen huvva..

Men efter en stund kommer en barnmorska tillbaka och säger att han mår bra men att han behöver lite andningshjälp , men att han är frisk .. åhh underbart :)

Dröjjer inte länge innan älskling kommer in igen med bebis i famnen och visar upp honom för mig , helt underbart , vilken lycka :)

Vårat lilla mirakel är född och han mår bra under omständigheterna, doc mår jag väl sämre , men det är ju inte så konstigt.

Men iaf , i det stora hela så tycker jag att det var en riktigt bra förlossning på 18 timmar..
men jag hade aldrig klarat av det utan min älskling som gjorde ett sådan sjukt bra jobb , och som även fått ta hand om lillen i efterhand eftersom jag inte kunde.

Han är en helt underbar pappa som jag älskar över allt annat ♥

Så det var lite av berättelsen , kommer inte ihåg allt , men i det stora hela så :)



Några minuter gammal ♥

Vårat Mirakel

Det blev en liten Pojke den 29/4 2011 klockan 13,01
Han vägde 4194 g och var 54cm lång :)

Ren och skär lycka efter en smått lång och lite komplicerad förlossning med Akut kejsarsnitt.

Mer uppdatering kommer senare när jag finner tid och lust .

Men här är några bilder på vårat lilla mirakel.

























      © Maria Risto