Hem

Igår så tog lillgubben och jag tåget ner till mina föräldrar, snabbtåg.. jo jäklar signalfel o dynga hela vägen.. hmm'
iaf fram kom vi tillslut ;)

så nu skall vi vara här ett tag , rätt skönt då man slipper vara ensammen hemma , visst man klarar mkt men inte allt ..

Och på fredag är det midsommarafton , åh längtar så grymt och hoppas på fint väder och god mat med badning :)
så nu skall jag försöka få i mig lite lunch här och sedan så får jag kanske besök i eftermiddag och även ett nytt babygym till lillen :)

Sötkillen

I morgon packar lillkillen och jag väskan och åker..
undrar bara hur man skall få med sig allting som man numera behöver :P
Är ju lite mer packning nu när man har bebis, det är ju inte direkt bara blöjor och kläder , men men skall nog gå fint :)


Finväder

kanon fint väder i da med wiiho :)
så nu skall neo och jag ner på stan i dag igen och lufta oss lite haha coh sätta oss i parken och mysa med bästa hillevi ♥

Och i kväll kommer mammsen mfl upp och grillar med oss och myser lite innan de försvinner till syrran:)



Dagen bebis sötnos



och dagens mammsi :)

Mammas gos pojke

Det är så härligt att vakna varje morgon och se att lillplutten ligger vaken och bara ler mot en och skrattar :)
kan man vakna bättre :)

Det är även jätte mysigt att han börjar visa sin personlighet att den träder fram :)

Och nu sover han riktigt bra på nätterna oxå från 20,30-03-04 o vaknar sedan igen vid 08 tiden :) , börjar få in lite sovvanor :) , men man skall väl inte hoppa hej för då vänder allting :P

Annars går det bara bra för lill neo och jag vi myser mest och har oss på dagarna med promenader o annat :)

Men nu vill jag bara ha midsommar och god mat och bad i poolen, men nästa helg så , så i morgon blir det en tripp p å stan och inhandla nått fint att ha på sig som kanske passar eftersom allting bara är förstort nu och förlitet för neo då han är uppe i snart strl 72
..


Visste du?

Vet du att den som framstår som mycket stark, ofta är den som är känsligast?

Vet du att den som lägger all sin tid på att ta hand om andra, kan vara den som oxå behöver pysslas om?

Vet du att de tre saker som är svårast att säga är, Jag älskar dig , förlåt mig , Hjälp mig!


.........................

Planering

Det här med att hinna och planera och komma i tid  någonstansts numera går aldrig kan jag säga,, snacka om planering, och man skall verkligen inte ha bråttom någonstans ;)

Allt tar tid, man skall amma, klä på lillen, klä sig själv, packa allt man skall ha med, och absolut itne glömma skötväskan och allt därtill ..

Man skall inte tro att allt är en dans på rosor , verkligen inte , men livet som förälder är underbart och jag skulle inte byta bort det för en sekund  :)

man blir värsta höns mamman :=)

Visst kan man behöva andas och komma ut och få lufta sig och ha ett eget privatliv, men jag har svårt att tänka i de banorna just nu.. tids nog kommer även det, men allting kretsar enbart kring neo just nu coh de som tror sig kunna ha någon form av fritid eller annat i början av första året , har nog aldrig haft ett litet barn.







Livet som mamma

Jag börjar sakta men säkert hitta tillbaka till mig själv... Livet som småbarnsförälder är fantastiskt på alla sätt och vis, men det är många nya intryck, rutiner, saker att tänka på och ja..

Jag går numera under namnet mamma, ja inte är det neo som plötsligt börjat prata utan det är alla andra som kallar mig det.
De som inte längre kan ha ett vuxet samtalsämne med mig för att jag plötsligt sliter fram ett bröst eller flaskan mitt i diskussionen om gårdagens fylla eller ännu värre  - djupa kärleksproblem.
Sen avbryter jag hela tiden med ett "åhhh han ler, har du sett?" eller ett "mammas lilla älskling" med mjuk bebisröst och ett överdrivet stort leende.
Jag gör tappra försök till att hålla kvar fokuset för att hänga med i skvallret och agera bra vän, men det är inte alltid det lättaste, man tänker helt annorlunda nuförtiden , man fokuserar inte på strunt saker , det enda man har i tankarna numera är Neo!



20110613


De senate dagarna har verkligen vart ap jobbiga då värmeböljan höll i sin rejält, vi hade varmere inne i lägenheten än vad det var ute, och ute i solen var det närmare 40 grader varmt.. huvva
tyckte så synd om lillen då han var som ett svett monster och bara var jätte lessen , satt med kalla handdukar, han fick bada mest hela tiden o ligga i blöja, ute i bilen fick han oxå sova lite då det är skönt med ac..

Iaf, så i dag har jag en mamma sjuk kille som bara vill ligga i famnen hela tiden, super mysigt verkligen , förutom att det är lite drygt när man är själv på dagarna och gärna vill duscha, äta och gå på toa , men det är svårt att lägga ifrån sig honom och han bara blir så himla ledsen och lill läppen bara darrar o tårarna rinner :/
Plutten min då ♥

Och i morron skall vi på BVC och göra läkarundersökning och mäta o väga.. men vi vägde honom igår och då fick vi upp att han väger hela 6 kilo redan :) Stora killen växer fort :)



Värme

Riktigt kanonväder ute i dag , läste av 25 i skuggan .. gahh..
ja jag vet inte hur pass mkt man kommer hinna ligga i solen denna sommar , men men ;)
Nu ser det dock ut som att det är åska på väg in här.. och varmare skall det bli i veckan , så man kanske skulle ha tagit sig en picnik i parken och mysa någon dag :)

Annars är allt bara fin fint , förutom att amningen fungerar ap kasst, har iaf använt och pumpat som en galning men det kommer och händer inte vidare mkt ändå!??
Så nu blir det liiite bröstmjölk och MKT ersättning för han äter iaf ca 120-220/mål och det kommer då tusan inte så mkt ut från mina boobs.. :/
Han suger helt galet numera oxå.. suck..

Måste ringa Bvc och få hormonspray utskrivet , för många säger att den skall fungera?

Nån som provat?



En liten sötsak som somnat :)



Ja han ser ut så i håret , haha han hade likadan frilla när han föddes ;)



Långhelg



Neo och jag har spenderat långhelgen nere hos mamma/mormor :)
Medans karln har vart iväg på roligheter tydligen:P

Vi har bara myst och haft det bra där nere hela tiden , det är himla skönt att bli ompysslad och åka iväg och göra nått skoj .

Iaf så dök pojkarna upp på lördag eftermiddag och med sig hade de en pool :P





Sjukt skönt :P

Så nu är man hemma igen till verkligheten .. trist men men snart är det Midsommar och då skall det njutas , helst av allt i den poolen :P

Annars håller jag på att planera för dop och helslt av allt vill jag att det går vägen v30-31 men får se hur det blir med det.. hm























      © Maria Risto